Τα οστά του Κωστή Τσικλητήρα για πάντα στην Πύλο

Η τελετή μετακομιδής των οστών του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα έγινε χθες το βράδυ, στη γενέτειρά του, την Πύλο, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με λαμπαδηδρομία, με αφετηρία την είσοδο της Πύλου. Η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα παιάνισε κατά την άφιξη των οστών στον προαύλειο χώρο του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων μπροστά στο άγαλμα του Κ. Τσικλητήρα. Ομιλίες εκφώνησαν η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, ο ναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Πελοπίδας Αγγελόπουλος και η απόγονος του Κωστή Τσικλητήρα, Καλλιόπη Τσικλητήρα.

Το “παρών” έδωσαν ακόμη ο πρ. πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο πρ. γ. γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Κ. Γραμματικόπουλος, η προϊσταμένη Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, εκπρόσωποι πολιτιστικών, αθλητικών και ναυταθλητικών σωματείων.

Μετά το τέλος των ομιλιών, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ του Φορέα Αθλητισμού της Σουηδίας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr