Πρόταση της αντιπολίτευσης να δοθεί το όνομα του Λούη Τσάτουμα στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης

Η απόφαση του Έλληνα πρωταθλητή του στίβου, Λούη Τσάτουμα, να τερματίσει την καριέρα του, απασχόλησε το βράδυ της Δευτέρας και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όπου μεγάλωσε, της Μεσσήνης.

Το θέμα έθεσε προς συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Αθανασόπουλος. Αφού εξήρε την πολυετή και σπουδαία παρουσία του Λούη Τσάτουμα στον ελληνικό αθλητισμό, όπως και την τεράστια καριέρα του με συμμετοχή σε 3 Ολυμπιάδες και σπουδαίες επιδόσεις, ζήτησε αρχικά από τη Δημοτική Αρχή να τιμήσει αυτόν το σπουδαίο αθλητή. Στη συνέχεια κατέθεσε πρόταση να δοθεί στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης το όνομά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να σπάσουν τα παλιά στερεότυπα και τα γήπεδα να παίρνουν τα ονόματα σπουδαίων αθλητών όσο είναι εν ζωή και όχι εκ των υστέρων.

Αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Χριστόπουλος, έκανε γνωστό ότι ο Δήμος έχει δρομολογήσει τελετή βράβευσης του σπουδαίου αυτού αθλητή που «ανδρώθηκε» στη Μεσσήνη, ενώ σημείωσε ότι θα εξετάσει και την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Αθανασόπουλος.

Τέλος, στο Λούη Τσάτουμα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, σημειώνοντας ότι, εκτός από σπουδαίος αθλητής, είναι και εξαιρετικός άνθρωπος, τονίζοντας ότι η Μεσσήνη θα τον τιμήσει όπως του αρμόζει.

Πηγή: tharrosnews.gr