«Πετάει» για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πέζαρο η Μυρτώ Αθανασουλάκη και το ελληνικό ανσάμπλ.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής ξεκίνησε από χθες στο Πέζαρο και θα ολοκληρωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της νεαρής Καλαματιανής, Μυρτώς Αθανασουλάκη.
Η πρωταθλήτρια του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας είναι μέλος της βασικής 5άδας του ελληνικού ανσάμπλ, μαζί με τις Χρύσα Μουτάφη, Μαριάννα Μανδέλλου, Αναστασία Δογραμματζή και Ζωή Ντίτσιου και αναχωρούν σήμερα για την ιταλική πόλη, συνοδευόμενες από την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα, την συνεργάτιδά της Εύα Χριστοδούλου και τον δάσκαλο μπαλέτου Γιώργο Παπαθανασίου.
Αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής της Ε.Γ.Ο. Αθανασία Λαμπροπούλου-Συροπούλου, ενώ στο πλευρό των Ελληνίδων αθλητριών θα βρεθεί κατά τη διάρκεια των αγώνων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.
Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα θα αποτελέσει για τις πρωτοεμφανιζόμενες Ελληνίδες αθλήτριες το «βάπτισμα του πυρός», χωρίς να έχει την βαρύτητα και την κρισιμότητα των δύο επόμενων, αφού στα παγκόσμια του 2018 στην Σόφια και του 2019 στο Μπακού θα ξεκινήσει και θα κορυφωθεί, αντίστοιχα, η διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης.
«Περιμένουμε από όλες τις αθλήτριές μας μία ωραία εμφάνιση, ανάλογη των δυνατοτήτων τους και της πολλής δουλειάς που έχουν ρίξει. Είναι η πρώτη χρονιά ενός νέου Ολυμπιακού κύκλου και θέλουμε να δείξουμε μία θετική εικόνα. Προετοιμαζόμαστε για την ερχόμενη διετία, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι το 2019, όταν θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί την πρώτη στάση σ’ αυτή τη διαδρομή», τόνισε η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής της Ε.Γ.Ο. Αθανασία Λαμπροπούλου-Συροπούλου, η οποία ως αθλήτρια υπήρξε μέλος της πρώτης Εθνικής ανσάμπλ γυναικών που διακρίθηκε στο διεθνές στερέωμα (5ες θέσεις στο παγκόσμιο του 1989 στο Σαράγεβο και στο ευρωπαϊκό του 1990 στο Γκέτεμποργκ).
Παράλληλα, η κυρία Λαμπροπούλου-Συροπούλου πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
«Στο ανσάμπλ είχαμε επίσης μία απώλεια της τελευταίας στιγμής, με τον τραυματισμό της Αγγελικής Αποστολίδου που είχε δουλέψει πολύ καλά με την ομάδα, αλλά ευτυχώς η Μυρτώ Αθανασουλάκη που κλήθηκε να την αντικαταστήσει μπήκε αμέσως στο σχήμα και ανταποκρίνεται απόλυτα ικανοποιητικά. Αποδεικνύεται ότι έχουμε μία πραγματική ομάδα, που έχει δουλέψει σωστά και με επιμονή. Στο Πέζαρο απλώς θα δούμε το ξεκίνημα μίας προσπάθειας με ορίζοντα τετραετίας, αλλά περιμένουμε από τα κορίτσια μία εμφάνιση αντάξια των θυσιών τους και της καθημερινής σκληρής τους προσπάθειας. Θέλουμε να πιάσουν τόπο αυτές οι θυσίες στο τέλος, να φτάσουν οι αθλήτριές μας μακριά και να πετύχουν όσα ονειρεύονται. Το αξίζουν οι ίδιες, η προπονήτριά τους Ιρίνα Ιλίεβα και όλοι οι συνεργάτες της».
Στο 35ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα πραγματοποιηθεί στη χωρητικότητας 6.340 θέσεων “Adriatic Arena”, έχουν δηλώσει συμμετοχή 95 αθλήτριες του ατομικού και 30 εθνικές ομάδες ανσάμπλ, εκπροσωπώντας συνολικά 54 χώρες.
Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία φιλοξενεί ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής, ωστόσο το Πέζαρο έχει παράδοση στην τέλεση διοργανώσεων υψηλού επιπέδου, καθώς το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής της ιταλικής πόλης αποτελεί σταθερή αξία στο διεθνές καλεντάρι την τελευταία δεκαετία. Στην τελευταία διοργάνωση μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο, η Κελαϊδίτη ήταν φιναλίστ στην κορδέλα, κατακτώντας την 8η θέση.

Το πρόγραμμα του ελληνικού ανσάμπλ (σε ώρες Ελλάδας):
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
19:30 – 22:00: Ανσάμπλ: Σύνθετος αγώνας (5 στεφάνια, 3 μπάλες / 2 σχοινάκια).
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
15:00 –16:25: Ανσάμπλ: Τελικός 5 στεφάνια και τελικός στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια (προκρίνονται να συμμετάσχουν οι οκτώ πρώτες ομάδες).

Πηγή: tharrosnews.gr