ΠΑΟ Βάρδας: Με Ζάκυνθο στη Βάρδα φινάλε των φιλικών το Σάββατο

Οι “πράσινοι” της Βουπρασίας, μετά και την κλήρωση, έκαναν επαφές για εύρεση αντιπάλου ώστε να γίνει ένα τελευταίο φιλικό (για το οποίο πάντως ο ΠΑΟΒ ήθελε να αποφύγει μακρινή μετακίνηση) και τελικά συμφώνησε αυτό να γίνει με τη Ζάκυνθο το προσεχές Σάββατο 23/9 στη Βάρδα. Γήπεδο «Γρηγόριος Καλάκος» και έναρξη στις 17.00 το απόγευμα.

– Με την ομάδα του γειτονικού νησιού, που μέσα στο καλοκαίρι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και άργησε πάρα πολύ ώστε να βγάλει διοίκηση και να ξεκινήσει κινήσεις, στην επιστροφή της σε εθνική κατηγορία.

Ακόμα και τώρα, που οι ημέρες περνούν για την ομάδα της Ζακύνθου, συνεχίζεται ο μεγάλος της αγώνας δρόμου για να είναι όσο γίνεται έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την 1η Οκτωβρίου. Σίγουρα, όπως παραδέχονται κι οι ίδιοι, είναι πανελλαδικό φαινόμενο ότι έμειναν τελευταίοι και …καταϊδρωμένοι στην προσπάθεια που κάνουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Και στις περίπου δέκα μέρες που έμειναν ουσιαστικά για να μπορέσουν οι άνθρωποι του τεχνικού τιμ εκεί (προπονητής Πέτρος Τσούκλης και γυμναστής Νίκος Ορφανίδης) να μοντάρουν την ομάδα για την εκτός έδρας πρεμιέρα της στο Λεωνίδιο.

Η προετοιμασία της με όσους παίκτες υπάρχουν ως τώρα – κυρίως κάποιους περυσινούς – συνεχίζεται κατά κύριο λόγο στο Δημοτικό στάδιο του νησιού. Υπό τις οδηγίες, ακόμα, μόνο του γυμναστή, καθώς ο τεχνικός της ομάδας απουσιάζει για ένα σοβαρό οικογενειακό του θέμα και δεν έχει καν μεταβεί για πρώτη φορά στο νησί ως τώρα!

Κι αφού προηγουμένως, ως γνωστόν, ο Ηλείος Σπύρος Αντωνόπουλος που αρχικά είχε συμφωνήσει έφυγε μετά από μόλις δυο προπονήσεις (όταν είδε ότι δεν προχώραγε τίποτα όπως έπρεπε), κι ο Φώτης Θανέλλας που έπειτα επελέγη δεν μπόρεσε ποτέ να πάει (λόγω μη απόσπασης από το σχολείο που εργάζεται στην Αθήνα, όπως ο ίδιος ανέφερε)…

Σύμφωνα με πληροφορίες του ioniansports.gr το ρόστερ της ομάδας θα κλείσει οριστικά το ερχόμενο Σάββ/κύριακο όπου στο νησί θα βρίσκονται πέντε – έξι νέοι ποδοσφαιριστές για την ομάδα. Που θεωρείται ότι θα μπορέσουν βοηθήσουν άμεσα την ομάδα από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Και μέσα σε όλα αυτά, έπρεπε η ομάδα να κάνει το πρώτο της έστω φιλικό για την φετινή χρονιά αν και είναι ακόμα απροετοίμαστη, και με όσους διαθέτει ως τώρα…

Θα ταξιδέψει λοιπόν το Σάββατο – αν κι αρχικά είχε συζητηθεί κι η Κυριακή – στην γειτονική της Βουπρασία όπου θα αγωνιστεί με τον ΠΑΟ Βάρδας στο πρώτο (κι ίσως και το τελευταίο) τεστ της κυανοκίτρινης ομάδας πριν από το παιχνίδι της πρεμιέρας!

Η κλήρωση του πρωταθλήματος

Με εκτός έδρας παιχνίδι ξεκινά τις υποχρεώσεις του ο ΠΑΟ Βάρδας στη Γ’ Εθνική, καθώς υπάρχει ο αγώνας στην Πύλο στις 1/10 με τον Τσικλητήρα, ενώ το πρώτο εντός έδρας είναι έπειτα με τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΒ Ηλίας Φωτόπουλος ανέφερε για την κλήρωση:

«Όλοι θα παίξουμε με όλους και αυτό είναι το βασικότερο. Για το λόγο αυτό, απαιτείται να παρουσιαστούμε συνεχώς σοβαροί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, σ’ έναν όμιλο που οι περισσότερες από τις λίγες συνολικά ομάδες, είναι σχεδόν ισοδύναμες. Δύσκολες και εύκολες κληρώσεις δεν υπάρχουν, και το …ταμείο γίνεται στο τέλος».

* Το προηγούμενο φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου (με τον Αστέρα), όπως αναφέραμε κι από τα προηγούμενα ρεπορτάζ, είχε και δυο τραυματισμούς για τον ΠΑΟΒ. Αρχικά ο Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποχώρησε από το 29′ με πρόβλημα στον αστράγαλο και εν συνεχεία ο Ραφαήλ Σιδέρης, ο οποίος αποχώρησε στο 44′ με εξάρθρωση ωμοπλάτης. Οι δυο παίκτες θα μείνουν σίγουρα κάποιες μέρες ακόμα εκτός προπονήσεων, και αναμένεται επάνοδος τους αργότερα.

Για τον μεν “Κόκο” χωρίς ευτυχώς με τα ως τώρα δεδομένα να φαίνεται κάτι πιο ανησυχητικό για μεγαλύτερη απουσία, πέραν δηλαδή μερικών ημερών.

Για τον δε Σιδέρη, αναμένεται να κάνει και μαγνητική εξέταση και στη συνέχεια θα υπάρχει ακριβέστερη εικόνα.

Πηγή: iliaoikonomia.gr