Πανηλειακός: Για 27 ή 28/7 η έναρξη προετοιμασίας – Οκτώ μεταγραφές ενόψει

Στην επόμενη φάση του αγωνιστικού σχεδιασμού για τον Πανηλειακό της νέας περιόδου έχουν πλέον μπει οι διοικούντες της ομάδας σε άμεση και συνεχή συνεργασία με τον τεχνικό Νίκο Κουρμπανά.

Ως τώρα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το κομμάτι που αφορά το περυσινό έμψυχο υλικό. Για όσους δηλαδή ανανέωσαν κι όσους αποχώρησαν.

Αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμααν μένουν ή φεύγουν:

– Το θέμα με τον Σκοζάι ακόμα εξετάζεται (για να γεφυρωθεί ένα χάσμα που δημιουργήθηκε όταν, στην πρώτη συζήτηση ο παίκτης ζήτησε κάποιες απαιτήσεις που σαφώς κρίθηκαν από τους διοικούντες ως υπερβολικές), και τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρχει οριστική απόφαση.

– Για τον Γκουβέρο όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα των Πανελληνίων (που ο παίκτης έδωσε φέτος, κι έχει περάσει) κι έχει μια διορία για να απαντήσει προσεχώς για το τι τελικά θα κάνει.

Αντίθετα, είναι πλέον οριστικό και βέβαιο – κι ας μην έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα – ότι δεν ανανεώθηκε η παραμονή του Χατζηαράπη, το ίδιο και του Παπαπέτρου (λόγω κάποιων απαιτήσεων που προβλήθηκαν από την πλευρά του και οι οποίες δεν γινόταν να καλυφθούν). Και οι δυο είναι πλέον ελεύθεροι, και τυπικά.

Συνοπτικά λοιπόν, ως τώρα, από τους περυσινούς:

* Ανανέωσαν: Γιάννης Καπετανάκης, Αναστάσιος Σακελλαρίου, Παναγιώτης Νιφορόπουλος, Γιάννης Σωτηρόπουλος, Στάθης Μπουρνέλης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Αντώνης Σακελλαρίου, Διονύσης Πλαστουργός, Δημήτρης Χατζηστάμου, Γιώργος Στούπης, Γιώργος Βουργουντζής, Στέλιος Μπατζάκας, Σάκης Θεοδωρακόπουλος, Γιώργος Καλαντζής

* ΑποχώρησανΤσουκαλάς, Βλαχόπουλος, Μπεγλεκτσής, Παναγόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Χατζηαράπης, Παπαπέτρου

Με βάση τα παραπάνω, και τον γενικότερο σχεδιασμό, θα γίνουν περίπου οκτώ μεταγραφές ακόμα. Εκ των οποίων, αν όχι όλες, πιθανότατα οι επτά περίπου θα προορίζονται για παίκτες που θα έχουν κι ένα προβάδισμα για την ενδεκάδα.

Στο κομμάτι των επόμενων μεταγραφών, μετά τις δυο προσθήκες που έχουν γίνει ως τώρα (με “επιστροφή” αντίστοιχων ντόπιων παικτών), του Ντίνου Νικολόπουλου και του Γιάννη Κολόκα:

Οι διοικούντες της ομάδας αλλά κι ο τεχνικός, κάνουν καθημερινάεπαφές με διάφορους υποψήφιους. Πάντως, προσπαθούν να κρατήσούν τις επαφές με τους όποιους στόχους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για ευνόητους λόγους αποφυγής εμπλοκής κι άλλων ομάδων στις περιπτώσεις αυτές.

Όπως αναφέρουν πηγές από τη διοίκηση και τον τεχνικό, γύρω από το θέμα αυτό: “Πρέπει να ψάξουμε με ηρεμία και χωρίς βιασύνη, αφού άλλωστε χρόνος υπάρχει. Οφείλουμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο το μπάτζετ που έχουμε διαθέσιμο και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη στις επιλογές μας”.

– Σε ότι αφορά τις θέσεις που εξετάζεται η απαραίτητη ενίσχυση μέσω των μεταγραφών που ακόμα θα γίνουν, βασικά είναι μεταξύ άλλων, ένας κεντρικός αμυντικός, ένας αμυντικός μέσος, ένας κεντρικός επιθετικός, ένας περιφερειακός επιθετικός, ένας δεξιός μεσοαμυντικός.

Σε ότι αφορά τους γκολκήπερ, έχουν ως τώρα μείνει αυτοί της περυσινής τριάδας και το πιο πιθανό φαντάζει να έκλεισε η θέση αυτή. Υπάρχει πάντως και μια πληροφορία ότι αν βρεθεί καλή και προσιτή οικονομικά περίπτωση, τότε να γίνει άλλη μια κίνηση και γι’ αυτή τη θέση. Αυτό θα αποφασιστεί προσεχώς, από κοινού μεταξύ διοικούντων και τεχνικού, σε σχέση και με το οικονομικό κομμάτι του συνολικού μπάτζετ.

Αν χρειαστούν περισσότερα χρήματα για τις μεταγραφές των άλλων θέσεων, τότε αναμένεται να μην αποκτηθεί άλλος γκολκήπερ, μετά και την παραμονή του Σάκη Θεοδωρακόπουλου και διατήρηση του δίδυμου στη θέση με τον Καπετανάκη (που θα έχει και το προβάδισμα για βασικός), και τρίτον το νεαρό Σακελλαρίου.

Αν το μπάτζετ επιτρέπει και απόκτηση γκολκήπερ που να είναι άμεσα σε θέση να προσφέρει, τότε θα ενταχθεί κι ένας τέτοιος παίκτης στην ομάδα (πλην δηλαδή των υπόλοιπων μεταγραφών), και σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να δοθεί δανεικός ο ταλαντούχος “μικρός” για να πάρει παιχνίδια κι εμπειρίες.

Έναρξη προετοιμασίας (και έναρξη πρωταθλήματος)

Γενικότερα, είναι προφανές ότι όντως υπάρχει χρόνος. Αφού άλλωστε το πρωτάθλημαμε τη νέα μάλιστα μορφή του (όπου θα είναι περίπου 14 ομάδες σε κάθε Όμιλο, από τους συνολικά 8) δεν προβλέπεται να ξεκινήσει πριν τις 24 Σεπτεμβρίου το νωρίτερο, σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες κι εκτιμήσεις.

Και στο πλαίσιο αυτό, η προετοιμασία του Πανηλειακού προγραμματίζεται να ξεκινήσει, πιθανόν την Πέμπτη 27 Ιουλίου ή την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Η οποία θα γίνει εξ ολοκλήρου στον Πύργο. Αφού άλλωστε ο τεχνικός Ν. Κουρμπανάς που είχε ήδη από πριν μια γνώση των εγκαταστάσεων της ομάδας, αυτές τις μέρες που βρίσκεται στον Πύργο επισκέφθηκε και το αθλητικό προπονητικό κέντρο της ομάδας στη Συντριάδα, καθώς και το Στάδιο Πύργου. Με τον Κορίνθιο προπονητή να ελέγχει ιδίοις όμασι τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις και να μένει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το κομμάτι αυτό και τις σχετικές συνθήκες για την ομάδα.

Το τεχνικό τιμ

Σε ότι αφορά το τεχνικό τιμ, πέραν του προπονητή Ν. Κουρμπανά και του γυμναστή Νίκου Αντωνόπουλου, προστέθηκε κι ο ντόπιος Γιώργος Λαμπρόπουλος ως γυμναστής τερματοφυλάκων (γκολκήπερ κι ο ίδιος επί σειρά ετών, μέχρι και την περυσινή σεζόν άλλωστε).

Από κει και πέρα, όλα δείχνουν ότι το “τιμ” έκλεισε και δεν θα υπάρχει άλλο πρόσωπο. Κι όπως φαίνεται δηλαδή, να μην διατηρηθεί η παραμονή του Φώντα Μοσχογιάννη σε θέση βοηθού προπονητή (όπως είχε πέρυσι, δίπλα στον Σπ. Αντωνόπουλο). Καθώς επιλογή του Κουρμπανά είναι να μην δουλεύει με βοηθό στο τεχνικό τιμ. Η σχετική συζήτηση, όπως αναφέραμε κι από προηγούμενο ρεπορτάζ, έχει ήδη γίνει και με τους διοικούντες του Πανηλειακού, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν ενημερώσει (ως όφειλαν) και τον Φ. Μοσχογιάννη. Με τα ως τώρα δεδομένα, κι αν δεν αλλάξει κάτι, η πρόταση του Πανηλειακού προς τον Φ. Μοσχογιάννη είναι να ασχοληθεί φέτος στο κομμάτι των Ακαδημιών (όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι αυτό για το μεγαλύτερο διάστημα). Και ίσως, αν επιθυμεί κι ο ίδιος να αναλάβει τεχνικά και κάποιο σωματείο Τοπικής κατηγορίας. Από όπου έχει ήδη προτάσεις, μεταξύ των οποίων από τον Αλφειό Επιταλίου για να τον αναλάβει.

* Ο έμπειρος τεχνικός υπενθυμίζεται, βρίσκεται στον Πύργο από τη Δευτέρα. Κι αφού προηγουμένως, για τρεις περίπου εβδομάδες, ως γνωστόν, βρισκόταν στη Ρόδο στην προπονητική σχολή που γινόταν εκεί προκειμένου να αποκτήσει (και) το ανώτατο δίπλωμα προπονητικής UEFA PRO.

Σε αυτή τη Σχολή Προπονητών UEFA Pro, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι τέως διεθνείς Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Τσιάρτας, Γιάννης Γκούμας, Γιάννης Αμανατίδης (“Γερμανός), κι άλλοι πρώην άσοι των ελληνικών γηπέδων (ΦΩΤΟ 2 με τον Κουρμπανά). Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω Σχολή μετείχε και η Κατερίνα Φαλίδα, η πρώτη ελληνίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας μας που παρακολούθησε μαθήματα της ανώτατης Σχολής Προπονητών.

– Ο Κουρμπανάς τις αμέσως επόμενες μέρες θα αναχωρήσει από τον Πύργο, επιστρέφοντας στα κορινθιακά “πάτρια εδάφη” του, και πλέον θα επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση στην πρωτεύουσα της Ηλείας πέντε – έξι μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

 

Πηγή: iliaoikonomia.gr