Παναθηναϊκός: «Ναυάγιο» μεταξύ Γιαννακόπουλου – Αλαφούζου!

Σε… θολά και σκοτεινά νερά βαδίζει πλέον ο Παναθηναϊκός, μετά και το “ναυάγιο” που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλουμε τον Γιάννη Αλαφούζο, για την ΠΑΕ.

Με γραπτή του δήλωση, ο κ. Γιαννακόπουλος ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συνεχίσει την προσπάθεια να εμπλακεί στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο ισχυρός άντρας της “πράσινης” ΚΑΕ αναφέρει πως ο αριθμός χρεών της ΠΑΕ έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Ο κ. Γιαννακόπουλος τονίζει πως ο κ. Αλαφούζος δεν δέχθηκε την πρόταση του -να αναλάβει μέρος των χρεών- και κλείνει την ανακοίνωση του, λέγοντας πως στρέφει την προσοχή του μόνο στο μπάσκετ.

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση της πλευράς Αλαφούζου και αν θα υπάρξει νέα συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Να τονίσουμε πως ο Γιάννης Αλαφούζος δεν επιθυμεί να συνεχίσει την χρηματοδότηση του Παναθηναϊκού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το άμεσο αλλά και το μακροπρόθεσμο μέλλον των “πρασίνων”.

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μετά την συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο:

«Οταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος…

Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Πηγή: newsit.gr