ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Εντυπώσεις από το φιλικό με Αστέρα Βλαχιώτη.

Το απόγευμα του Σαββάτου η Καλαμάτα αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα την ομάδα του Αστέρα Βλαχιώτη και επικράτησε με 3-0. Σίγουρα ο κ. Ζαλίκας αποκόμισε διάφορα συμπεράσματα από το φιλικό αυτό, εγώ σας παραθέτω τα δικά μου.

Ξεκινώντας από την αμυντική γραμμή, η ομάδα παρουσιάστηκε δεμένη και με αρκετά καλή συνοχή. Ξεκάθαρος ηγέτης της άμυνας είναι ο Ορέστης Νικολόπουλος, ο οποίος κατευθύνει τους υπόλοιπους παίκτες, ενώ και ο Γκόμες αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια. Λιόλιος και Καλογερόπουλος συνθέτουν ένα ικανότατο δίδυμο πλάγιων μπακ, απλά η ομάδα χρειάζεται λύσεις για όταν αυτοί θα απουσιάσουν από ένα παιχνίδι.

Στο χώρο του κέντρου το δίδυμο Ζαχαρόπουλος – Καμινιώτης παρουσιάστηκε πολύ καλό και με συμβολή τόσο στον αμυντικό τομέα όσο και στην ανάπτυξη. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται ένας ακόμα δημιουργικός παίκτης για να προσφέρει περισσότερες λύσεις και για αυτό αποκτήθηκε ο Εβάντρο Ρονκάτο.

Στα εξτρέμ ο Γουέρε ήταν απλά απολαυστικός και έδειξε πως θα κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Ο Σαραντόπουλος θα πρέπει να γίνει πιο απλός στο παιχνίδι του και να μην κάνει συνεχώς το κάτι παραπάνω, καθώς το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Καλό θα ήταν να αποκτηθεί ένα ακόμα εξτρέμ για να υπάρχουν λύσεις, καθώς το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος.

Σέντερ φορ αγωνίστηκε ο Τσουλάκος, ο οποίος με δύο γκολ έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα. Επειδή όμως η φυσική του θέση είναι δεκάρι και αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν έχει κλασικό επιθετικό, είναι απαραίτητη η προσθήκη ενός γκολτζή σεντερ φορ, καθώς και ακόμη ενός για εναλλακτική λύση.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία και ήταν κυρίαρχη απέναντι σε μία ομάδα της ίδιας κατηγορίας, με εξαίρεση ένα διάστημα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Με τις απαραίτητες προσθήκες (σεντερ φορ, αναπληρωματικά πλάγια μπακ, ακόμη ενός σέντερ μπακ για μεγαλύτερο ανταγωνισμό με Καντούτση, εξτρέμ) η ομάδα έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.