ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματα. Τι ανέφερε ο κ. Οικονομίδης

Πριν την κλήρωση ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης αναφέρθηκε σε κάποιες σημαντικές αλλαγές που θα υπάρχουν φέτος και επισήμανε στους παράγοντες τι πρέπει να προσέξουν.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως από φέτος αν η πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ τοπικής δεν επιθυμεί να ανέβει στη Γ’ εθνική, το εισιτήριο έχει δικαίωμα να πάρει αρχικά η δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας και -αν δεν επιθυμεί ούτε αυτή – μπορεί να πάρει την θέση και η τρίτη ομάδα της βαθμολογίας.

Αν δεν θέλει ούτε η τρίτη ομάδα να ανέβει, τότε χάνεται η θέση ανόδου.

Επιπλέον στάθηκε στο γεγονός ότι από φέτος οι ομάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν 4 αλλαγές σε κάθε παιχνίδι. Σημείωσε πως στα αποδυτήρια των διαιτητών μπορεί να μπαίνει μόνο ο αρχηγός της ομάδας (αν θέλει να κάνει ένσταση) και όχι παράγοντας ομάδας. Επιπλεόν, τόνισε πως οι διαιτητές πρέπει να παίρνουν υποχρεωτικά την αποζημίωση για το ματς πριν την έναρξη του αγώνα.

Σημείωσε επίσης πως αν υπάρξει παράγοντας που είναι μέλος σε διοίκηση δύο σωματείων και γίνει ένσταση η ομάδα πλέον θα χάνει το παιχνίδι. Τέλος, τόνισε πως από φέτος οι δήμοι θα δίνουν τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων. 

Πηγή: notosport.eleftheriaonline.gr