«ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»: …

Λοιπόν Δεκέμβριος του 2017, 8 αγωνιστικές για το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, Η Καλαμάτα βρίσκεται 5 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, μόλις 6 γκολ έχει καταφέρει να βάλει στα 8 αυτά ματς, έχει δεχτεί μόνο 1, δεν μπορεί ακόμα να πείσει για την δυναμικότητα της να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο, στις κερκίδες στα εντός έδρας ματς έχουν αρχίσει πια οι μουρμούρες.

Θα συμφωνήσουμε πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, όπως το κάνουμε τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται η ομάδα στην Γ’ Εθνική με ένα μικρό διάλειμμα πέρυσι που αγωνίστηκε στο τοπικό. Τώρα το αν το λέμε αυτό και φέτος για να κοροιδευόμαστε ή αν στα αλήθεια δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα, πιστεύουμε πως θα το γνωρίζουμε πριν αλλάξει ο χρόνος.

Σε ένα μίνι πρωτάθλημα με τόσο λίγες αγωνιστικές αν μείνεις πίσω στην μισή διαδρομή, σχεδόν είναι αδύνατον να μπορέσεις να ανακάμψεις. Η δυστοκία της ομάδας είναι δεδομένη τόσο λόγο της εικόνας που παρουσιάζει, όσο και από τα αποτελέσματα. Το τι φταίει επειδή πολλά έχουν ακουστεί, είναι στα σίγουρα συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Η καραμέλα πως η ομάδα δεν έχει επιθετικούς δεν ξέρω από που προκύπτει. Άλλο είναι το «δεν έχει επιθετικούς» και άλλο το «αυτοί οι επιθετικοί δεν μπορούν». Τον σχεδιασμό του καλοκαιριού δεν τον κάναμε ούτε εμείς, αλλά ούτε και ο κόσμος της ομάδας κύριε Ζαλίκα και κύριε Τσάκωνα.

Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την ποδοσφαιρική αξία κάποιων παικτών, νεαρούς παίκτες επιθετικούς έχει αρκετούς ταλαντούχους η Μεσσηνία κύριοι διοικούντες και δεν χρειάζεται να τρέχετε δεξιά και αριστερά δαπανώντας αρκετά χρήματα για μεταγραφές που επί της ουσίας δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από κάποιους που τους έχετε δίπλα στο «σπίτι» σας.

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ακούμε συνέχεια πως δεν έγιναν οι μεταγραφές που έπρεπε να γίνουν, και η μόνιμη σχεδόν δικαιολογία είναι πως δεν έγιναν όσα έπρεπε το καλοκαίρι. Αν θυμηθούμε όμως τις δηλώσεις πριν την έναρξη, θα δούμε πως τότε κανείς δεν το έλεγε αυτό αντιθέτως μάλιστα, προπονητής και διοίκηση καθυσήχαζαν άπαντες πως όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό και όλα είναι πολύ καλά!

Στην πορεία όμως και αφού δεν μας πάνε όλα όπως περιμέναμε, αρχίζουμε να μιλάμε για κακό σχεδιασμό και για μεταγραφές που δεν έγιναν (έμμεσα δηλαδή φταίει και ο Παπαδόπουλος που είχε «εξαφανιστεί» για κάποιο διάστημα το καλοκαίρι, και αυτό δεν το λέμε εμείς), παρόλο που δαπανήθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για μεταγραφές παικτών που θα έκαναν την διαφορά! Σαφώς και υπάρχουν παίκτες στην Καλαμάτα που μπορούν να κάνουν την διαφορά στην κατηγορία, αλλά που όμως αυτό δεν φαίνεται στους μέχρι τώρα αγώνες. Άρα κάτι άλλο μάλλον συμβαίνει. Κακό αγωνιστικό πλάνο; Ψυχολογία των παικτών; Ανικανότητα του προπονητή να βγάλει στο εκατό τις εκατό την αγωνιστικότητα των παικτών του; Λάθη επαναλαμβανόμενα του παρελθόντος; Ποιος ξέρει;

Πάντως αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ο προπονητής μπορεί να μην έχει την συνολική ευθύνη για την μέχρι τώρα πορεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει και αυτός σοβαρές ευθύνες για πολλά πράγματα. Αν πιστεύει πως δεν έγιναν οι μεταγραφές που έπρεπε το καλοκαίρι, ας έβγαινε να το πει και τότε αλλά και τώρα. Αν πιστεύει πως με το υπάρχων υλικό που κατά το 90 τις εκατό είναι επιλογές του δεν μπορεί να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα , να βγει και να το πει! Η για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, το είπε πριν λίγο καιρό στον αγώνα με την Πύλο αλλά δεν το υποστήριξε μέχρι το τέλος. Συνεντεύξεις τύπου κάθε 15 ημέρες χωρίς λόγο επί της ουσίας, δεν βοηθούν πουθενά.

Τελικά είναι κατάρα της ομάδας να μην μπορεί να ξεφύγει χρόνια τώρα από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, ή ανικανότητα των ίδιων και των ίδιων ανθρώπων, σε συνδυασμό με λανθασμένες επιλογές, και δημιουργία μεγάλων προσδοκιών απέναντι στον κόσμο κάθε χρονιά;

Την περασμένη Κυριακή η Μαύρη Θύελλα πέταξε 2 βαθμούς με τον Παναρκαδικό στην έδρα της, και δεν είδαμε να ιδρώσει το αυτί κανενός παρόλο που το καμπανάκι κινδύνου είχε χτυπήσει δυνατά στην ήττα με το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανθουριακό με μια ομάδα του τοπικού δηλαδή.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις επόμενες 3 αγωνιστικές αν κάνουμε εμείς λάθος στις εκτιμήσεις μας και σε αυτό που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε όλοι, και ευχόμαστε να διαψευστούμε  πανηγυρικά!