54ος στην Ελλάδα Μεταξύ 328 Σωματείων Στίβου και 1ος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Μεσσηνιακός

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η αξιολόγηση των σωματείων στίβου από τον ΣΕΓΑΣ για την αγωνιστική περίοδο του 2017. Στον σχετικό πίνακα βαθμολογήθηκαν από την ομοσπονδία οι σύλλογοι στίβου της επικράτειας λαμβάνοντας υπόψη την συγκομιδή βαθμών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, τα Διασυλλογικά Περιφερειακά Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, καθώς επίσης και το πρωτάθλημα επί ανωμάλου εδάφους.

Το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού κατετάγη στην 54η θέση επί συνόλου 328 αξιολογημένων σωματείων σε όλη την Ελλάδα. Συγκέντρωσε 2.356 βαθμούς οι οποίοι προήλθαν από 5 Διασυλλογικά Περιφερειακά Πρωταθλήματα και 5 Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Επιπρόσθετα, ο Μεσσηνιακός κατετάγη στην 1η θέση μεταξύ 19 σωματείων, στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου (περιφέρεια) που ανήκει.

Η διοικητική και προπονητική ομάδα του Τμήματος φιλοδοξεί σε υψηλότερες θέσεις κατάταξης τόσο για την νέα αγωνιστική περίοδο όσο και για τα έτη που ακολουθούν. Οι αγωνιστικές ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικά την προετοιμασία τους, και ένας μεγάλος αριθμός ταλαντούχων αθλητών αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στις εγχώριες αξιολογημένες διοργανώσεις. Σε παράλληλο χρόνο, στις Ακαδημίες του Τμήματος χτίζεται ο Μεσσηνιακός του μέλλοντος. Ένας εντυπωσιακά υψηλός αριθμός παιδιών, τάξεων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού αθλείται υπό της επίβλεψη εξειδικευμένων προπονητών, οι οποίοι σε διαχρονική βάση παρουσιάζουν εξαιρετικό έργο με αξιόλογα αποτελέσματα. Τα τμήματα υποδομής των Ακαδημιών λειτουργούν αδιάκοπα καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να μυηθούν στα αγωνίσματα του στίβου (εγγραφές καθημερινά 16:00-18:00 στο Δημοτικό Στάδιο, πληροφορίες 6974711317).