Ο Μελιγαλάς δεν είναι σαν τον Ολυμπιακό που είναι ασανσέρ». Σκληρή ανακοίνωση της διοίκησης

Σκληρή αν μη τι άλλο ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Μελιγαλά, προς απάντηση στον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής:

«Στη Μεσσηνία υπάρχουν τέσσερις πέντε ομάδες που κοσμούν τα Μεσσηνιακά γήπεδα όπως ο Πάμισος, η Εράνη, η Κυπαρισσία, ο Εθνικός, ο Τέλος Άγρας κ.α. που έχουν ιστορία, κόσμο να τους ακολουθεί και οι φανέλες τους ζυγίζουν ένα τόνο. Ομάδες που σε παλιότερα ντέρμπυ μεταξύ τους έπαιζαν μπροστά σε 3 και 4 χιλιάδες κόσμο. Ομάδες που δεν είναι ασανσέρ σαν κάτι Ολυμπιακούς από την Α’ στη Γ’ και από τη Γ’ στη Β’ κοκ.

Επίσης υπάρχουν μερικοί ποδοσφαιριστές σε διάφορες ομάδες που αξίζουν περισσότερο σεβασμό από αυτόν που εισπράττουν. Ποδοσφαιριστές που είτε ταυτίστηκαν με κάποιες ομάδες είτε σε περισσότερες από μια. Πάντοτε όμως είχαν το σεβασμό όπου και να πήγανε.

Μία από αυτές τις ομάδες είναι ο Εθνικός που όσοι αντίπαλοι κι αν έχουν περάσει από την έδρα του έχουν φύγει χωρίς να τους έχει ενοχλήσει κανείς, ότι κι αν έχει συμβεί στο παρελθόν σε μεταξύ τους παιχνίδια. Κι έρχεται τώρα κάποιος «Μούργος» να θίξει ποδοσφαιρικά μία ομάδα η οποία πάντοτε πρωταγωνιστεί, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν. Επίσης να θίξει ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται χρόνια στα Μεσσηνιακά γήπεδα χωρίς να έχουν δημιουργήσει ΠΟΤΕ κανέναν πρόβλημα. Μιλά ο εν λόγω για έμπειρους. Δηλαδή για Καρατζούλια, Μουρούσια, Θανόπουλο, Κανελλόπουλο.

Επειδή μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται ας ρωτήσει στην ποδοσφαιρική πιάτσα, που όλη μέρα λέει ότι γυρνάει, να του πουν ποιοι είναι αυτοί. Επίσης επειδή είναι άσχετος ας ρωτήσει ποιος είναι ο Εθνικός ; Τι έχει κάνει από το 1949 έως σήμερα. Τι παίκτες έχει βγάλει; Πόσους παίκτες έχει στείλει στις Εθνικές κατηγορίες και στις Εθνικές μας ομάδες από τα σπλάχνα του. Αν δεν ξέρει να έρθει να του κάνουμε μαθήματα ιστορίας και να μη μας κουνάει εμάς το δάκτυλο. Πάμε τώρα στο συγκεκριμένο παιχνίδι που αναφέρεται ο εν λόγω. Αρχικά είσαι παράνομος. Πως βρισκόσουν στον πάγκο της ομάδας; Στο ΦΑ δεν αναγράφεσαι πουθενά.

Αφού για 90 λεπτά παράνομα ευρισκόμενος δεν σταμάτησες να φωνάζεις και να βρίζεις υποκαθιστώντας τον προπονητή σου(μάλλον ο πατέρας του αθλητή είχε αλλού το νου του κι όχι σε εσένα), στο τέλος του συγκεκριμένου παιχνιδιού πήγαν ένας δύο μικροί της ομάδος σου να διαμαρτυρηθούν στον Καρβούνη για απροσδιόριστο λόγο και εσύ τους έλεγες να φύγουν αφού τους ρωτούσες που αδικηθήκατε; Δεν υπάρχει ούτε μία φάση. Ότι παίζατε με 9 αντιπάλους για 25 λεπτά σας έδωσε πέναλτι (που δε θα το έδινε ούτε ο Πρόεδρος σου) και δεν κάνατε ούτε φάση. Επειδή μάλλον ο διαιτητής Καρβούνης είχε έρθει αποφασισμένος (όπως κάποιοι συνάδελφοί του σε προηγούμενα παιχνίδια μας και θα αναφερθώ και σε αυτούς) ξεκίνησε την ειρωνεία και τα λάθος σφυρίγματα από την αρχή του παιχνιδιού.

Ας ρωτήσεις λοιπόν τον παρατηρητή διαιτησίας (Κοσσιάρη) πως τα πήγε ο διαιτητής; Δεν σου έφτανε κύριε Μούργο ούτε το 80-20; Ήθελες 100-0; Αν είναι έτσι να μην παίζουμε με 5 15χρονα, 1 16χρονο και 1 17χρονο αλλά με 11 15χρονα και διαιτητή εσένα. Ας ρωτήσεις επίσης τον παρατηρητή αγώνος πόσες μπάλες έπεσαν στο γήπεδο και εάν διακόπηκε έστω και 1 δευτερόλεπτο γι αυτό το λόγο. Για τις κόκκινες τώρα. Είναι και οι δύο αποβολές λάθος. Του Θανόπουλου δεν είναι ούτε φάουλ και όταν του δίνει φάουλ και κίτρινη αυτός του λέει μπράβο και τον αποβάλλει. Μιλάμε για ένα παιδί ο οποίος είναι κύριος και σε 20 χρόνια ποδοσφαίρου δεν έχει δεχθεί ούτε μια κόκκινη. Μιλάμε για ένα ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στη Β’ Εθνική και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει το παραμικρό. Του Κανελλόπουλου (του οποίου η ποδοσφαιρική διαδρομή είναι Εθνικός (πρωταθλητής), Πάμισος (δεύτερος) και Αναγέννηση(δεύτερος και τελικό κυπέλου)), αφού δευτερόλεπτα πριν έχει βγάλει τον ώμο του, σφαδάζοντας είπε δύο κουβέντες και γι αυτό τιμωρήθηκε. Αυστηρότατα. Αν σας ενδιαφέρει μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για τα περαιτέρω. Το δε πέναλτι δεν θα το έδινε ούτε ο Πρόεδρο σου. Αυτά για σένα και πολύ ασχοληθήκαμε με σένα και τα ψέματα σου.

Πάμε τώρα στα παιχνίδια τους τελευταίους μήνες.
Πλακογιάννης, Νικολόπουλος, Κουτσαναστάσης,Καρβούνης, Παναγιωτόπουλος, Καυκάς, Γιαννακλής, Αντωνόπουλος, Γιαννέτσος και πολλοί άλλοι.

Όλοι ξέρουν τι έχει συμβεί στα συγκεκριμένα παιχνίδια των τελευταίων μηνών με αδιανόητες κόκκινες, απαράδεκτα πέναλτι, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, κίτρινες από το πουθενά στο δεκάλεπτο και συγνώμη από τους διαιτητές μετά εορτής και αυτοτιμωρίες.

Αφού διευκρινίσουμε ότι με τις αντίπαλες ομάδες δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα, οι συγκεκριμένοι διαιτητές μας έβγαλαν εκτός εαυτού με τις αποφάσεις τους και φυσικά διαμαρτυρηθήκαμε κόσμια προς αυτούς, γεγονός που μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι. Απευθυνόμενοι στην ΕΠΣ Μεσσηνίας και την Επιτροπή διαιτησίας η απάντηση τους ήταν «αυτούς έχουμε με αυτούς πορευόμαστε». Το ίδιο φυσικά απαντούσαν και οι παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων μας, όταν ρωτούσαμε, τι γίνεται συνεχώς με τον Εθνικό, γιατί γίνεται όλο αυτό, επιτελούμαι υπό το καθεστώς κάποιας σιωπηρής τιμωρίας χωρίς να το γνωρίζουμε; Φυσικά είναι στην διάθεση σας να τους ρωτήσετε κι εσείς θεσμικά.

Ευχόμαστε η καινούργια διοίκηση της ΕΠΣ να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με τις ομάδες και την προστασία τους από κολλητιλίκια διατητών -παικτών-παραγόντων, από συναδέλφους στην αεροπορία(ξέρουν αυτοί) και από παράγοντες που σε όποια ομάδα και αν «μετεγγράφονται» φέρνουν μαζί τους και τις γνωριμίες τους. Κύριε Σπηλιώτη, κύριε Αλεξανδρόπουλε, κύριε Καλκαβούρα σας εύχομαι καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο σας, σας εύχομαι να προστατεύσετε και να αναβαθμίσετε το πρωτάθλημά μας αφαιρώντας από τις πλάτες σας όλους αυτούς που εγκληματούν σε βάρος των ομάδων».

Εκ του Δ.Σ.