«ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»: Διχάζει αποδυτήρια και κόσμο ο Νίκος Ζαλίκας, ευθύνες και η διοίκηση !

Περιμέναμε περίπου 3 Μήνες από την προετοιμασία της Μαύρης Θύελλας το καλοκαίρι, προτού κάνουμε μια πρώτη προσέγγιση της μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, και το κλίμα που επικρατεί εκεί.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τον Ιούλιο έρχεται στην Καλαμάτα ο νέος προπονητής Νίκος Ζαλίκας με τις καλύτερες συστάσεις και προοπτικές, και φυσικά με την στήριξη του ισχυρού άνδρα της ομάδας Σταύρου Παπαδόπουλου αλλά και σύσσωμης της διοίκησης.

Από την πρώτη στιγμή ο κύριος Ζαλίκας κάνει λόγο μόνο για πρωταγωνιστικό ρόλο της Καλαμάτας στο Πρωτάθλημα και για άνοδο και μόνο ως στόχο! Φυσικά μέσα σε όλα αυτά δηλώνει την πρόθεση του να κάνει πράξη αυτά που ο ίδιος ο Σταύρος Παπαδόπουλος θέλει και έχει μιλήσει για αυτό σε όσες συνεντεύξεις έχει δώσει. Δηλαδή μια αξιόμαχη ομάδα που να στηριχθεί κατά 80 με 90 τα εκατό σε παίκτες Μεσσήνιους.

Ας δούμε τώρα το ρόστερ όπου η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία της αρχές Αυγούστου. Το τότε λοιπόν έμψυχο δυναμικό αποτελείται από τους, Μιχάλη Ζαχαρόπουλο, Ορέστη Νικολόπουλο, Άρη Μουστάκα, Φελίπε Γκόμεζ, Σταύρος Τσουλάκος, Γιώργος Κυριακόπουλος, Άγγελος Μπαστακός, Τάσος Καντούτσης, Γιάννης Καλογερόπουλος, Παναγιώτης Μπεσσής, Νίκος Λιόλιος, Διονύσης Γεωργιόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Άρης Σταματελόπουλος, Σωτήρης Κουκούτσης, Νίκος Βασιλόπουλος, Άγγελος Σαραντόπουλος, Ηλίας Κουντάνης, Βασίλης Μπεγέτης, Νίκος Δημητρίου, Βαγγέλης Χελάς.

Ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν οι, Καμινιώτης, Ρονκάτο, Κουρέλλας, Παπουτσογιαννόπουλος, Τσεμπερίδης, Ντε Νίκολο, Αθανασόπουλος, και Τσατσόπουλος.

Επιλογές του Νίκου Ζαλίκα φυσικά όλος ο μεταγραφικός σχεδιασμός, πάντα με τις ευλογίες της διοίκησης.

Από τους 21 ποδοσφαιριστές του αρχικού ρόστερ, έφυγαν οι 10, όλοι τους Μεσσήνιοι, φυσικά αφού έφαγαν στο κεφάλι τους όλη την προετοιμασία των διπλών προπονήσεων τον Αύγουστο, σε μια απόφαση που μάλλον είχε παρθεί από την αρχή, αλλά λόγο του μειωμένου ρόστερ, δεν θα έβγαιναν οι προπονήσεις και έτσι τους ανακοινώθηκε όταν άρχισαν να γίνονται οι μεταγραφές.

Εξαίρεση σε αυτούς ο Βασίλης Μπεγέτης όπου αυτόν τον «τελείωσε» η διοίκηση, ενώ και ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες ο Γιώργος Κυριακόπουλος για ασήμαντη αφορμή, γίνεται το μαύρο πρόβατο της ομάδας και διώχνεται από αυτήν με εντολή Νίκου Ζαλίκα! Ο Δημήτρης Τσάκωνας νίπτει τας χείρας του για ότι γίνεται και ελπίζει όλο αυτό να «του βγει» σε καλό για την ομάδα.

Μέχρι εδώ ας πούμε όλα καλά, με την διαφορά όμως πως η ομάδα, διοίκηση και προπονητής θα έχουν στόχο μόνο την άνοδο και τίποτα άλλο δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες στον φίλαθλο κόσμο, και κρίνοντας πως κάποιοι παίκτες δεν τους κάνουν φέρνοντας άλλους που κατά τα λεγόμενα των ιδίων θα κάνουν την διαφορά στην κατηγορία.

Φυσικά για τον κορμό του 90 τις εκατό Μεσσήνιων παικτών ούτε λόγος αφού για παράδειγμα στον τελευταίο αγώνα με την Πύλο, οι Μεσσήνιοι παίκτες ήταν μόνο 4! Και αν δεν έμπαινε σφήνα και ο Ζαχαρόπουλος στην εντεκάδα θα ήταν μόλις 3!

Άλλο ένα παράδειγμα είναι ο επί της ουσίας παραγκωνισμός του νεαρού Νίκου Νικολόπουλου, που πέρυσι δεν έχασε δευτερόλεπτο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και φέτος βρίσκεται στα αζήτητα. Το να ξέχασε ξαφνικά την μπάλα και να μην υπολογίζεται, την στιγμή που ο προπονητής της ομάδας δείχνει να βασίζεται στο επιθετικό κομμάτι σε μεταγραφές πολύ νεαρών και άπειρων παιδιών εκτός Νομού, ακούγεται επίσης περίεργο! Άλλωστε δεν είναι και τυχαίο πως η ομάδα έχει καταφέρει να πετύχει μόνο 3 γκολ στις 5 πρώτες αγωνιστικές!

Από κοντά με τον Νικολόπουλο ακολουθούν και άλλα νεαρά παιδιά όπως ο Νίκος Βασιλόπουλος που βρίσκεται και αυτός μεταξύ κερκίδας και 18άδας, ενώ τον νεαρό Δημητρίου τον πήραν και τον έδιωξαν δις!

Με αυτά και με αυτά η Μαύρη θύελλα βρίσκεται τώρα 6 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, σε 5 αγωνιστικές!

Μέσα σε όλα οι τελευταίες δηλώσεις του προπονητή πως «δεν πάμε για άνοδο», το ερώτημα που δημιουργείται είναι εύλογο. Ήταν ανάγκη να δαπανηθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μεταγραφές όταν ο στόχος ήταν η παραμονή;

Δεν θα εξετάσουμε το αν άλλα πιστεύει ο προπονητής και άλλα η διοίκηση και οι παίκτες, καθώς το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ερασιτεχνικό αφού δεν μπορούν οι ίδιοι να συνενοηθούν μεταξύ τους! Αν όλα αυτά μέχρι στιγμής δείχνουν σοβαρότητα ομάδας και πόσο μάλλον μιας «Μαύρης Θύελλας», το αφήνουμε στην κρίση σας.

Αν θυμηθούμε το έμψυχο δυναμικό με τον Μίλτο Γκόφα πριν 4 χρόνια όπου οι παίκτες κατά 90 τις εκατό ήταν Μεσσήνιοι και η ομάδα παραλίγο να βγει κατηγορία, τότε δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την φετινή λογική στην ομάδα. Μάλλον κάποιοι δεν άκουγαν όταν πολλές φορές ο Σταύρος Παπαδόπουλος έλεγε πως δεν χρειάζονται μόνο χρήματα για να είναι μια ομάδα καλή και ανταγωνιστική. Δεν μπορεί ας πούμε κάποιοι παίκτες να παίρνουν πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ και να κάνεις παζάρια στα 15 το καλοκαίρι με τον Χρήστο Καλαντζή την σημαία της ομάδας!

Οτιδήποτε άλλο φέτος όπως λέει και ο περισσότερος φίλαθλος κόσμος εκτός από την άνοδο της ομάδας, θα είναι παταγώδης αποτυχία, με ευθύνες κυρίως σε διοίκηση και μετά στον προπονητή!

Το σίγουρο είναι πως με όλα αυτά, υπάρχει αμηχανία, μουρμούρα και αβεβαιότητα στα μελανόλευκα αποδυτήρια και στους παίκτες, αφού άλλα δείχνει να θέλει η διοίκηση, και άλλα το τεχνικό τιμ, ή καλύτερα ο Νίκος Ζαλίκας πράγμα που σημαίνει πως η παραμονή του στην Πόλη μας πλέον κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη!

Θα επανέρθουμε σύντομα…