“Μέδουσα”: Αρκετά προβλήματα προκάλεσε στο πέρασμά της από την Μεσσηνία

Αρκετά προβλήματα μικρής κλίμακας όμως και εντελώς διαχειρίσιμα, προκάλεσαν τα δύο ισχυρά κύματα καταιγίδων που έπληξαν στην πόλη της Καλαμάτας και τις γύρω περιοχές xθες τη νύχτα, στις 12 το πρώτο και στις 2 τα ξημερώματα το δεύτερο.
Δρόμοι ποτάμια, αυλές και μπαλκόνια με αμέτρητες πτώσεις γλαστρών και αμέτρητες ηλεκτρικές εκκενώσεις που έκαναν την νύχτα, μέρα.
image

Συνολικά έπεσαν 75 χιλιοστά βροχής ενώ καταγράφηκαν και ριπές ανέμου ισχύος 7 μποφόρ, που προκάλεσαν και τα προβλήματα με αρκετές πτώσεις δέντρων αλλά και της σκαλωσιάς στο υπό ανέγερση κτίριο στην οδό Κορώνης και Τσαμαδού με την σκαλωσιά να προσγειώνεται σε ένα παρκαρισμένο ΙΧ.

image

Η αναφορά από την Πυροσβεστική κάνει λόγο για 10 τηλεφωνικές κλήσεις, με την υπηρεσία να επεμβαίνει σε τρεις αντλήσεις υδάτων και τέσσερις κοπές δέντρων αλλά και μία κατάσβεση πυρκαγιάς σε φοίνικα στην περιοχή της Βέργας.
Κάποια υπόγεια στην Αρτέμιδος και στην πολύπαθη οδό Γλαύκου πλημμύρησαν, ενώ προβλήματα κυρίως με τις λάσπες που μεταφέρθηκαν σημειώθηκαν στην Μαντίνεια και στον Κορδία, ενώ στον Αγιο φλώρο πλημμύρισε ένα βοσκοτόπι.
Σε επιφυλακή ήταν και το Πλατύ που οι κάτοικοι φοβήθηκαν την επανάληψη της καταστροφής της 7ης Σεπτεμβρίου.

Από το 10ο ως το 20ο χλμ της ΕΟ Καλαμάτας – Σπάρτης έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώση πετρών στο οδόστρωμα
Μεταβαίνουν μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας και Λακωνίας για να καθαρίσουν τον δρόμο, με την διέλευση να χρειάζεται αυξημένη προσοχή.

Επίσης πτώση φερτών υλικών σημειώθηκε και στην Πολιανή στο νταμάρι του Κάρτσωνα.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα ως τώρα είναι οι μεγάλες και συνεχείς διακοπές στην ηλεκτροδότηση, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να προσπαθούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες σε όλο το Νομό και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν επαρκούν και δίνουν προτεραιότητα στα πιο σημαντικά προβλήματα.
H κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα.