Η Βασιλική Μπάκα μιλά στο taklin.

Η Βασιλική Μπάκα είναι μία από τις πιο ταλαντούχες νέες ευρωπαίες κολυμβήτριες. Η Μεσσήνια αθλήτρια έχει ήδη στο βιογραφικό της σπουδαίες διακρίσεις όπως το χρυσό στο παγκόσμιο σχολικό Πρωτάθλημα του 2016 και πολλές πανελλήνιες πρωτιές. Το ταλέντο της έγινε θεμα συζήτησης ακόμα και στις ΗΠΑ, όπου και σπουδάζει με υποτροφία στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Με μεγάλη προθυμία και ευγένεια δέχτηκε να μου παραχωρήσει κάποιες δηλώσεις για τη μεχρι τώρα πορεία της και τα μελλοντικά της σχέδια.

Στην ερωτηση για το πότε ξεκίνησε την κολύμβηση αλλά και το αν αυτή συνδυάζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο με τις σπουδές, μας απάντησε: «Με την κολύμβηση ξεκίνησα να ασχολούμαι όταν ήμουν 6 ετών καθώς οι γονείς μου ήθελαν να διαλέξω ένα άθλημα ώστε να γυμνάζομαι. Ο πρωταθλητισμός και οι σπουδές συνδυάζονται όταν υπάρχει θέληση να κανεις και τα δυο βέβαια δεν είναι εύκολο, απαιτούνται αρκετές θυσίες από τον ελεύθερο χρόνο. Οι Αμερικανοί είναι πράγματι αρωγοί αυτής της ιδέας.»

Στη συνέχεια μιλήσαμε για την ένταξη της στην ομάδα του ΠΑΟΚ αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

» Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες καθως κάθε χρόνο είναι στις πρώτες θέσεις του πανελλήνιου πρωταθλήματος, το κλίμα είναι πολύ καλό.

Δεν έχω αποφασίσει τι θα κανω μόλις τελειωσω τις σπουδές μου στις ΗΠΑ. Αναμφισβήτητα υπάρχει μεγάλη διαφορα ανάμεσα στις υποδομές Αμερικης και Ελλάδας, έχουν εξελίξει περισσότερο το άθλημα από ότι εμείς γιατι ενδιαφέρονται και περισσότερο. Παρόλα αυτά θεωρώ πως το επίπεδο της ελληνικής κολύμβησης είναι αρκετά υψηλό δεδομένου των παροχών και της στήριξης που έχει η κολύμβηση στη χώρα μας. Στόχος μου είναι να συμμετέχω στις μεγάλες κολυμβητικές διοργανώσει των επόμενων χρόνων. »

Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τη Βασιλική για την προθυμία της και την ευγένεια της, και να της ευχηθώ να έχει υγεία και να επιτύχει οποιοδήποτε στόχο βάζει.